Начало

Добре дошли в Пампорово!


Наслаждавайте се на почивката заедно с нас!

„СКИ-АЛИАНС СНЕЖАНКА“ обединява всичко най-добро в сферата на обучение по ски в курорта Пампорово.

Ние сме тук, за да превърнем Вашите мечти в реалност!

В нашето ски училище преподават само високо квалифицирани ски учители. Всички инструктори притежават международни сертификати за обучение на туристи.

Благодарение на профессионализма на нашите инструктори и дългогодишния им опит в ски обучението, ние ще удовлетворим вашите желания и ще ви помогнем да постигнете вашите цели.

Ние сме тук, за да направим Вашата почивка незабравима!

Инструкторите ще работят индивидуално с вас, за да съчетаят вашата почивка с усвояването на ски спорта. Вземайки предвид вашите възможности и предпочитания, вашият инструктор ще подбере правилната екипировка. При желание от ваша страна можем да резервираме квалитетни ресторанти, да организираме интересни екскурзии и други развлечения, за да направим почивката ви незабравима!

Освен специализираното ни обучение за начинаещи скиори, усъвършенстваме уменията и на най-квалифицираните в ски спорта.

Всички наши ски инструктори притежават сертификат за ски уменията си и са специално подготвени за работа и обучение на деца.

Лична: Цени за екипировка

Ако вие сте решили за първи път да опитате удоволствието от карането на ски и все още нямате свое оборудване – това е наша грижа!

Квалифицираните специалисти в ски гардероба „СКИ-АЛИАНС СНЕЖАНКА“ ще ви помогнат да получите необходимото и правилното оборудване за отлично каране по нашите склонове. Нашият гардероб разполага с VIP и TOP оборудване. TOP оборудването е съвременно – стандартно, VIP оборудването е за скиори с добри умения.

Работното време на гардероба е съобразено с работното време на лифтовете.
Цени на ски оборудване в лева


Ски оборудване 1 ден 3 дни 4 дни 5 дни
1/2 ден цял ден 1/2 ден цял ден 1/2 ден цял ден 1/2 ден цял ден
ски, обувки, щеки (възрастни) 20 30 54 80 68 105 80 125
ски, обувки, щеки (деца*) 10 20 30 50 40 65 45 75
Ски оборудване 6 дни 10 дни 11 дни 12 дни
1/2 ден цял ден 1/2 ден цял ден 1/2 ден цял ден 1/2 ден цял ден
ски, обувки, щеки (възрастни) 90 145 110 200 115 210 120 220
ски, обувки, щеки (деца*) 50 85 70 105 75 110 80 115

*Детски ски – по-малки от 115см и обувки до 35 номер.

За курорта

За курорта Пампорово


Пампорово е един от най-големите зимни курорти, той е разположен в живописната планина Родопи. Курортът се намира на 260 км от София и 85 км от Пловдив. Климатът в Пампорово е много благоприятен за ски – мека зима с над 120 слънчеви дни. Повечето писти започват от най-високата точка – връх Снежанка (1926 м).

Каране
Курортът предлага възможност за скиори с различни умения. За опитните спортисти има достатъчно стръмни писти, но особенно комфортно се чувстват тук и начинаещите скиори. Релефът способства за приятно обучение и почивка.
Обучение
Предлага се индивидуално и групово обучение на всички нива. Вашият инструктор избира пистите според Вашето желание и ниво. Всеки инструктор владее няколко чужди езика.
Инструктори
Можете да се срещнете със ски инструктора си във Вашия хотел или пък той да Ви придружи до там след уроците. Вие можете да се възползвате от услугите на ски учителя индивидуално, заедно със семейството си или с Ваши приятели. Всички наши инструктори са специално подготвени за работа с деца. Вашите успехи ще бъдат поощрени!
Екипировка
Квалифицираните специалисти в ски гардероба „СКИ-АЛИАНС СНЕЖАНКА“ ще ви помогнат да получите необходимото правилното оборудване за отлично каране по нашите склонове. Нашият гардероб разполага с VIP и TOP оборудване. TOP оборудването е съвременно стандартно, VIP оборудването е за скиори с добри умения.
Забавления
Пистите в курорта могат да се използват и от сноубордисти. Пампорово разполага с писти за ски-бягане. Тук се предлага и конна езда, моторни шейни, разходка с кучешки впряг, има много басейни, национални ресторанти, дискотеки и нощни клубове.
Кухня
В Пампорово има много ресторанти, които предлагат традиционнии родопски ястия. Близо до курорта се намират градовете Чепеларе и Смолян. Също и самобитните родопски села Широка лъка, Стойките и Момчиловци, където можете да се запознаете с местната архитектура, обичаи и традиции.

Екскурзии

Туристите в Пампорово могат да се запишат на  различни екскурзии. Ние предлагаме обиколка с екскурзовод из стария град на Пловдив, екскурзии до древния град Чепеларе, естнографското селище Широка лъка, древния Бачковски манастир, село Смилян и село Момчиловци

Всички тези интересни места са разположени близо до Пампорово! Наред с другите предложения, можете да изберете пешеходна разходка с водач до връх Рожен, до Смолянските езера или до някое от близките живописни села

Ски туринг (ски походи)Походът се осъществява по билото на Перелишкия дял.

Дължината е около 4-5 часа в зависимост от условията и физическата форма на участниците. Походът започва oт хижа „Перелик“ и завършва в село Гела, като финалното спускане е с денивилация около 800 метра. Има различни варианти за спускане в зависимост от уменията на участниците. Походът може да бъде индивидуално или в група.

Цената за наемане на водач (инструктор) е 250 лева за цял ден-като в това не са включени разходите за транспорт и оборудване.

Селски туризъм в Момчиловци


Момчиловци е село в южна България, намира се в община Смолян, обл. Смолян. Разположено е в Переликско – Преспанската част на Източните Родопи на 1200 м. надморска височина, на 16 км. източно от световно известния курорт Пампорово.

Селото е лесно достъпно с благоприятен планински климат, с подчертано средиземноморско влияние. Само на 50 км. се намира най-големия в България дивечовъден район – Кормисош. Скални феномени в района са Дупчов камък и екопътека „Торнал е Тодю“.

Историята на Момчиловци е изградена на базата на архeологически находки, османски и възрожденски документи, преплетена с легенди и предания. Днешното си име селото носи от 1934г. на Момчил юнак – последния християнски владетел на Средно родопска област.

Религията на селото е православно християнство. То е заобиколено от 26 параклиса с различни размери. Те са построени след изграждането на църквата през 1836г. До параклиса „Св. Илия” има аязмо с лековита вода, в подножието, на който се намира изворът на известното „Чудотворно Аязмо“. Аязмото привлича много хора, защото е утвърдило многократно целебните си способности.

В селото преобладават къщи от стар родопски стил, преобразувани в частни хотели и къщи за гости. В туристическия информационен център на Момчиловци можете да получите обширна информация за селото, както и да наемете туристически гид (водач). В туристическия център са събрани ръчни изделия на хора от Момчиловци като –терлици , сувенири, одеяла, „родопско халище“ – одеяло с пискюли от козя или овча вълна, дърворезби, икони и много други, които могат да се закупят за символични цени.

Заповядайте в Момчиловци! Тук хората се славят с голямата си гостоприемност – ще се почувствате като местен жител, дори и за няколко часа!

Село Смилян


Село Смилян е едно от най-старите села в Средни Родопи. То се намира на 15км. от град Смолян и на 20км. от границата с Гърция.

Смилян е известен на повечето хора с вкусните местни сортове боб, от който се готвят различни ястия. През 2003 година за пръв път се провежда празник на Смилянския фасул. Тази традиция все още продължава, като това събитие се провежда всяка последна събота на месец ноември. Празникът се открива с гръмогласни изстрели на пушки от боб.

Също така много известна е мандрата в Смилян. Млякото на местните крави е много качествено и подходящо за производство на различни сирена, кашкавали и други млечни продукти, защото кравите тук се изхранват с различни билки от планинските ливади. Селото отдавна се слави с вкусните млечни продукти, които се приготвят по традиционни родопски рецепти. В Смилян можете да дегустирате родопски сирена и кашкавали, които по нищо не отстъпват на известните швейцарски, френски и италиански млечни продукти. Гордостта на местните жители е сиренето „Родопи” , което се произвежда по стара технология. Непременно трябва да опитате и родопското киселото мляко, което е толкова гъсто, че може да го режете с нож. Да не говорим за неговите целебни качества…Домашно приготвеното кисело мляко съдържа бактерията „Лактабацилус булгарикус” или също така известната „бактерия на дълголетието”. Тук може да опитате и уникален пчелен мед; продуктите се продават на символични цени.

В Смилян гостите попадат в уютна домашна обстановка и приятна атмосфера, където запасите от вино и ракия са неизчерпаеми, а от ястия масата може да се счупи. Ще участвате в незабравимо шоу от много танци и родопска музика.