Сезон 2023-2024

Ski Depot - ski-renatos Webseite!

Уважаеми приятели,

Iскаме да Ви информираме, че този сезон ски гардеробът ни няма да работи. Ако желаете да наемете ски оборудване можем да Ви препоръчаме ски гардероб със страхотни ски!

 

Oткриваме новия сезон

Петък 13ти !
Отваряме Ски зона Пампорово с безплатни лифтове.
От 14ти до 20ти декември включително, зоната ще работи с промоционална цена на лифт картата от 43 лв. ⛷️🏂

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

Скъпи приятели,

Честита да е Новата година,

щастливи да са в нея всички дни!

От старата година, що отмина,

ти само хубавото запомни!

Информация относно откриването на сезон 2017-2018

По последна информация е предвидено тази събота да отвори писта номер 11, която се влива в долната си част в писта номер 6 до плац Студенец. Предвидено е да работят лифт №4 Смолянски езера (събота и неделя) и лифт №2 Студенец – връх Снежанка (всеки ден) от 08:45 до 16:30 часа. За периода до 21 декември включително се пуска промо цена на лифт картата за един ден на стойност – 25 лв за възрастен, 15 лв за дете.

Карта на пистите

Свързването на Пампорово и Чепеларе ще ни направи конкурентни на европейските курорти

Смятам че това е една положителна стъпка,която ще даде повече възможности на любителите на ски спортовете. Това каза Георги Пампоров – изпълнителен директор на РТА „Родопи“ и председател на СРХР /Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори/. По думите му истинското свързване на двата курорта ще стане в следващите няколко години, когато бъдат изградени лифтовите съоръжения от подножието на Пампорово до самия връх Мечи чал. „Така ще се получи един много по-мащабен курорт, с по-богато предлагане на туристически услуги“, каза още Пампоров. Той посочи, че благодарение на „Пампорово“ АД зимния ни курорт се развива много добре през последните няколко години, предвид системите за изкуствено заснежаване, реконструкцията на пистите и другите подобрения направени в зимния ни център. По отношение на проекта Перелик Георги Пампоров подчерта, че идеята е чудесна, но за съжаление не може да се реализира. „За мен този курорт трябваше да се изгражда стъпка по стъпка, а не така мащабно да се търси инвеститор, защото чуждите инвеститори смятат, че на места под 2 500 метра надморска височина не може да се развива зимен туризъм, предвид глобалното затопляне. Макар че на това място могат да станат чудесни писти, наклоните са добри, а и не е нужно да има изкуствено заснежаване“, обясни – изпълнителен директор на РТА „Родопи“.

Пампорово посреща ски елита при жените за Европейската купа на 9 и 10 февруари

Пампорово посреща състезателки от алпийския ски елит през февруари. Курортът за поредна година е домакин на престижно състезание от Европейска купа, част от календара на Международната ски федерация (ФИС). Едни от най-добрите алпийки ще участват в двата слалома за жени на 9 и 10 февруари. Рекорден брой отбори са заявили интерес и желание да се включат в надпреварата по трасето от връх Снежанка. Сред участниците се очертават представители на Андора, Аржентина, Австрия, Франция, Германия, Великобритания, Италия, Нидерландия, Полша, Русия, Швеция, Швейцария, Япония и България. Заявки за участие са подали 60 състезателки от 17 страни. България ще бъде представена от водещата състезателка Мария Киркова, Вера Асенова, Даниела Елинова, Михаела Кехайова и Лорита Стоименова. За качественото обработване на трасетата в началото на сезона „Пампорово“ АД закупи две чисто нови снегоутъпкващи машини марки, с които курортът гарантира качествената обработка на пистите. За поредна година директорът на състезанието Виктор Гичев е взел в екипа си за подготовка на Европейската купа 40 военни от 101-и планински батальон.