За курорта

За курорта Пампорово


Пампорово е един от най-големите зимни курорти, той е разположен в живописната планина Родопи. Курортът се намира на 260 км от София и 85 км от Пловдив. Климатът в Пампорово е много благоприятен за ски – мека зима с над 120 слънчеви дни. Повечето писти започват от най-високата точка – връх Снежанка (1926 м).

Каране
Курортът предлага възможност за скиори с различни умения. За опитните спортисти има достатъчно стръмни писти, но особенно комфортно се чувстват тук и начинаещите скиори. Релефът способства за приятно обучение и почивка.
Обучение
Предлага се индивидуално и групово обучение на всички нива. Вашият инструктор избира пистите според Вашето желание и ниво. Всеки инструктор владее няколко чужди езика.
Инструктори
Можете да се срещнете със ски инструктора си във Вашия хотел или пък той да Ви придружи до там след уроците. Вие можете да се възползвате от услугите на ски учителя индивидуално, заедно със семейството си или с Ваши приятели. Всички наши инструктори са специално подготвени за работа с деца. Вашите успехи ще бъдат поощрени!
Екипировка
Квалифицираните специалисти в ски гардероба „СКИ-АЛИАНС СНЕЖАНКА“ ще ви помогнат да получите необходимото правилното оборудване за отлично каране по нашите склонове. Нашият гардероб разполага с VIP и TOP оборудване. TOP оборудването е съвременно стандартно, VIP оборудването е за скиори с добри умения.
Забавления
Пистите в курорта могат да се използват и от сноубордисти. Пампорово разполага с писти за ски-бягане. Тук се предлага и конна езда, моторни шейни, разходка с кучешки впряг, има много басейни, национални ресторанти, дискотеки и нощни клубове.
Кухня
В Пампорово има много ресторанти, които предлагат традиционнии родопски ястия. Близо до курорта се намират градовете Чепеларе и Смолян. Също и самобитните родопски села Широка лъка, Стойките и Момчиловци, където можете да се запознаете с местната архитектура, обичаи и традиции.